background
logotype

Vacature voorzitter Apollo toneel

Apollo Toneel is een Schiedams amateurtoneel gezelschap opgericht in 1968. Vanaf 1981 is Apollo toneel een stichting.  De doelstelling van de stichting is het bevorderen van de amateur-toneelkunst in de ruimste zin des woord. Met 20 actieve spelers (donateurs) en vrijwilligers spelen we jaarlijks een toneelproductie die minimaal 3 maal wordt opgevoerd. Daarnaast nemen we deel aan andere culturele activiteiten in Schiedam zoals IkToon en het Eenakterfestival. Ook organiseren we workshops zodat spelers zich verder kunnen ontwikkelen.

Het huidige bestuur bestaat uit 5 leden. De functies voorzitter, secretaris en penningmeester zijn gescheiden. Er zijn ongeveer 6 bestuursvergaderingen per jaar en 1 donateurs-vergadering. Het bestuur is onbezoldigd. De huidige voorzitter heeft aangegeven na 5 jaar in 2019 te willen stoppen.

De voorzitter zit de bestuurs- en donateursvergaderingen voor en stelt samen met de secretaris de agenda samen. Zowel binnen als buiten de organisatie heeft de voorzitter een verbindende rol en treedt hij/zij besluitvaardig op. In 2017 zijn de statuten van de stichting aangepast naar de Code Cultural Governance. In deze code staat onder andere dat de bestuurstermijn 4 jaar is met mogelijkheid van herbenoeming. Je bent bereid in de organisatie te willen investeren en samen met de andere bestuursleden een artistieke visie voor de middellange termijn te ontwikkelen. Als voorzitter ben je mede het gezicht van Apollo toneel en beschik je over een relevant cultureel en Schiedams netwerk. Gezien de sterke binding met de gemeente Schiedam is affiniteit met Schiedam een voorwaarde.

Heb je interesse om het bestuur van Apollo toneel te versterken stuur dan een sollicitatiebrief voor 15 februari 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen met Ester van Aalst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 
2019  Apollo Toneel   globbers joomla templates